čtvrtek 1. prosince 2016

Vánoční nákupy



První prosinec. Ano! Opět ho tu máme! Poslední měsíc v roce. Dneškem to všechno začíná zase nanovo. Polemizování o tom, co všechno jsme letos chtěli stihnout a nestihli, plánování s kým a jak oslavíme Silvestr, ale především VÁNOCE!! Přesně za dvacet čtyři dní se všichni budeme cpát cukrovím a salátkem a řízečkama (moje nejoblíbenější část Vánoc, co si budeme povídat) a koukat na vánoční filmy a pohádky a popíjet u toho vaječňák (moje druhá nejoblíbenější část Vánoc) a pak se celá rodina sejde u stromečku a navzájem si dáme dárečky, které se nám budou líbit (a nebo to aspoň budeme předstírat, abychom neurazili) a…a… a teď vaše nadšení vystřídala panika, že? Právě vám totiž došlo, že už máte sakra JENOM DVACET ČTYŘI DNÍ NA NÁKUP DÁRKŮ!
Přiznejme si na rovinu, že většina z nás prokrastinuje a tuto „povinnost“ odkládá co nejvíc to jde. No, teď už to moc nejde… Důvodů je hned několik. První: Pokud jste student jako já a nemáte nijak zvlášť pravidelný příjem, stává se, že zkrátka musíte dlouho šetřit a tudíž se návštěva obchodů lehce oddálí. Druhý: Chybí vám nápady. Jestli jste stejný typ jako já a chcete všechny dárky koupit najednou, aby jste měli přehled v tom, pro koho už máte a pro koho ne, může se vám stát, že se najde jedna jediná osoba, které zkrátka nevíte co dát a než to vymyslíte, otvíráte čtrnácté okénko v adventním kalendáři. Třetí důvod a podle mě ten úplně nejčastější: Nesnášíte přecpaná nákupní centra. Hlava na hlavě, hodina strávená ve frontě, mačkání se, když chcete někam vejít… Ne, to není nic pro vás. Proto to pořád odkládáte a odkládáte až v tom obchoďáku stejně nakonec skončíte úplně vystresovaní, že nic nemáte a nic se vám nezdá dost dobré a že absolutně nestíháte. A víte, co je na tom ta úplně největší sranda? Že když se zamyslíme, tak kdybychom se pořád nevymlouvali a nebyli líní a vyrazili na lov třeba už v půlce listopadu, tak bychom se přecpaným obchodům vyhnuli! Protože proč je všude moc lidí? No protože tak 80% si říká to samé co my. (Těch zbylých 20% jsou takový ti vzorní otravové, kteří mají dárky už v září… Ale klid, to NENÍ normální.) Ironie, že?
Pevně věřím, že se všichni poučíme a příští rok podchytíme situaci včas. Nicméně vám všem z celého srdce přeji, aby jste se moc nestresovali a prosinec si pořádně užili. Ve finále Vánoce stejně nejsou o dárcích, o tom jestli máte doma perfektně naklizeno nebo jestli všechno dopadne tak, jak má. Vánoce jsou o jídle!
SHARE:

2 komentáře

  1. Krásný článek, máš opravdu talent! :) Mimochodem, podle mě na nakupování dárků s předstihem není nic špatného - znám lidi, kteří mají dárky už od srpna :D Jen tak dál ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za milý komentář! :) hele občas taky něco koupím už v srpnu, ale moc často se to teda nestává :D

      Vymazat

© Sarcastic Superwoman. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig