čtvrtek 8. prosince 2016

Jak zlikvidovat vánoční zásoby



Jak už jsem psala v předešlém článku, moje oblíbená věc na Vánocích je jídlo – od cukroví, přes kolekce na stromečku, až po bramborový salát. Jak asi všichni víme, většina dobrot se připravuje/kupuje nějakou dobu před konzumací, což znamená, že nás doma ohrožují ještě před tím, než je můžeme sníst. Kdo to má vydržet?! Nikdo! Nebo možná velmi silní jedinci ano, ale pokud jste jako já a patříte mezi ty, kteří to nikdy nezvládnou a ujídají cukroví celý prosinec, tak věřím, že vám moje tipy pomůžou a snad se vyhnete následujícím situacím.

1. Výprava na balkon
Hned první bod u kterého se zastavíme, patří mezi ty nejkomplikovanější. Balkon. Problém sám o sobě. Většina lidí nechává cukroví právě tam, takže když chcete mlsat, musíte jít ven, kde mrznete. Navíc to vyžaduje velice rychlou práci, protože hrozí, že vás někdo načapá a jak mu pak vysvětlíte, že v tom příšerným mrazu v lehkém svetříku fakt jenom obdivujete krajinu a dýcháte čerstvý vzduch.
Má rada tedy zní:
Vždycky se ujistěte, že váš spolubydlící se zrovna něčím plně zaměstnává a že u toho opravdu zůstane ještě nějakou dobu a tudíž si nevšimne, že nejste přítomni a nedostane podezření. Mohlo by se vám totiž pak stát, že neopatrně proklouznete v domnění, že se vaše maminka sprchuje a ona vás místo toho na tom balkoně zamkne, dokud vše nevrátíte na místo.

2. Bramborový salát
Kdo by ho nemiloval?! Lahodné spojení chutí, které si dopřáváme jen jednou v roce (většinou), takže v okamžik, kdy už je přítomen v domě, nás naše chutě zcela ovládnou a my je se lžící v ruce a dávkou odhodlání slepě následujeme. Jenže jak ho tedy půlku sníst už večer před tím, aby si toho nikdo nevšiml? Lehce.
Salát jezte vždy z vrchu! Po dokonání zločinu za sebou doslova zahlaďte stopy tím, že povrch pomocí lžíce zarovnáte, a tak nebude vidět, že jste si trochu dali. Také doporučuji navštívit ledničku ve večerních/nočních hodinách, kdy už většina domácnosti spí. Hrozí ovšem, že se takhle potkáte se svým tatínkem, který má stejné úmysly jako vy.

3. Instantní zubní kaz aneb čokoládové kolekce
Co je lepší než jedlé ozdoby? N-I-C. Hezky vypadají a ještě lépe chutnají. Plus se dají jíst kdykoliv projdete kolem stromku a to se počítá, protože snadno ztratíte pojem o tom, kolik už jste jich vlastně snědli a netíží vás pak svědomí, že se přecpáváte. Sice vám tady asi moc neporadím s tím, jak nenápadně ujídat předem, snad jenom srolovat obal zpět do původního tvaru a dělat, že vy o ničem samozřejmě nevíte. Poradím vám ovšem, jak si nějaký ten čokoládový bonbón schovat přímo na stromečku, tak aby vám ho nikdo nesnědl.
Až budete zdobit stromeček, dejte část kolekce na tu stranu, která je směrem ke zdi – nebude tolik vidět a tak jen vy budete vědět, že tam jsou. Pakliže máte stromek uprostřed místnosti, pověste čokoládu dolů a co nejblíže ke kmeni – mezi větvemi se čokoláda lehce ztratí.

Doufám, že se vám další vánoční článek líbil a snad vám i trochu pomohl. I když si upřímně myslím, že spoustu mých triků také děláte, tak ale není na škodu si je připomenout, abychom náhodou na něco nezapomněli, že?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Sarcastic Superwoman. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig