úterý 31. ledna 2017

Ženská logika



My ženy to máme těžké. Nejen, že nás pravidelně každý měsíc navštíví nepříjemné období plné slz, jídla, bolesti a tmavého oblečení, ale také se od nás pořád něco očekává! Měly bychom být upravené, ale zase ne moc, protože pak jsme zmalované a to přece nevypadá vůbec dobře. Měly bychom mít dokonalé vlasy, ale proč proboha utrácíme za tak drahé šampony a kondicionéry?! Měly bychom umět vařit, prát, žehlit, starat se o děti a zároveň být stále svěží a odpočaté. Zkrátka se od nás neustále požadují nějaké protiklady. Není proto divu, že občas nevíme, co chceme a nedá se v nás vyznat…

Naše nepochopitelné chování začíná hned ráno. Vstanete, z nějakého neznámého důvodu se cítíte plná optimismu a s chutí do nového dne. Dáte si proto záležet na svém make-upu, pečlivě vyberete outfit, dáte si dobrou snídani a vyrážíte spokojená s tím, jak vám to dneska sluší. Přicházíte do práce/školy, kde váš vzhled všichni opěvují, načež vy odpovídáte jen "Děkuju, ale vypadám jako obvykle." což je samozřejmě lež, protože "jako obvykle" rozhodně neznamená 20ti minutové vybírání rtěnky. Dopoledne prožijete spokojená a stále ještě ve výborné náladě. 
Přichází oběd. Když si vybíráte, co si dáte, rozhodnete se, že když je dnes tak dobrý den, mohla by jste ho ještě zlepšit tím, že konečně začnete jíst zdravě a tak si objednáte salát. Při jídle si povídáte s kamarádkou. Převážně je řeč o vztazích vy z oběda odcházíte s pocitem obrovské spokojenosti, že jste nezadaná. 
Dostáváme se k odpoledni, kdy práce nekončí a vám se začíná chtít těžce spát. Nyní své ranní nadšení pro líčení trochu odsuzujete - přeci jenom s nánosem stínů a linek se oči dají promnout jen těžko. Konečně padla, jdete domů! Již s takovou průměrnou náladou uděláte, co potřebujete a přemýšlíte, co teď s volným časem. 
Nastává večer a vy nemáte žádné plány a upřímně jste z toho trochu rozmrzelá. Na druhou stranu ale po celém dni na podpatcích a mezi lidmi máte náladu tak akorát na to si sednout v teplácích k nějakému filmu. Hm, na co kouknete dneska? Hele, akorát dávají nějakou slaďárnu, tak proč ne! Připravíte si k tomu misku popcornu, protože co si budeme namlouvat... ten salát vás zrovna dvakrát nezasytil. V průběhu té zamilované příšernosti začnete mít pocit, že tu teď tak sedíte sama a vlastně vám hrozně chybí partner, ačkoliv ještě před pár hodinami jste si v tom, že jste svobodná, náramně libovala. 
Nyní je něco okolo půlnoci, vy i přes to, že jste chtěla začít se zdravou stravou, dojídáte tabulku čokoládu a depresivně přemítáte o tom, co budete dělat se svým životem. Stejně tak, jako jste ráno všechny milovala, teď v noci všechny a všechno nesnášíte a nejradši byste se zachumlala v peřinách a probudila se v příštím století. 
A jak to nakonec dopadne? Usnete a ráno se vzbudíte zase se zcela jinou náladou a jinými myšlenkami, se kterými jste šla spát. Určitě tohle všechny dámy znáte - někdy se zkrátka nevyznáme ani samy v sobě a ženská logika je pro nás stejně nepochopitelná jako pro muže.
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Sarcastic Superwoman. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig