sobota 28. října 2017

Jak (ne)vydlabávat dýně

Blíží se nám konec října. Co to znamená? Že podzim už je v plném proudu. A to znamená co? Sezónu dýní přeci! Od polévek, přes latté, až po jejich vyřezávání. Já sice nepatřím mezi fanoušky jejich chuti, ale jako dekorace je naprosto zbožňuji. Letos jsme se s kamarádkou rozhodly, že si jednu konečně taky vydlabeme, když už se nám blíží ten Halloween. Já vím - spoustu lidí teď namítne, že se nejedná o český svátek a tak dále a tak dále... Pro mě je to ale možnost se nějak "vyblbnout", takže já ho mám ráda, i když mé oslavy spočívají jen ve výzdobě bytu.
Zpátky k tématu! Jelikož ani já, ani má kamarádka, nejsme zrovna manuálně zručné, řekla bych, že když jsme to zvládly my dvě, zvládne to asi každý. Přesto jsem se rozhodla sepsat tento článek a dát vám nějaké rady a typy, jak na to, pro případ, že byste to také chtěli zkusit.


SHARE:

sobota 14. října 2017

Podzim

Nejkrásnější a zároveň nejdepresivnější období v roce. Připadá mi, že většina lidí podzim nesnáší a každým rokem na něj víc a víc nadává. Nikdy jsem to popravdě řečeno moc nechápala, jelikož já jsem ho vždycky milovala a namísto tzv. podzimních depresí ve mně vyvolával pocit klidu a probouzel mé kreativní já. Letos tomu ovšem bylo jinak... Uvědomila jsem si, že i přes to, že večer usínám v devět, si připadám bez energie, mé reakce jsou zpomalené a mozek funguje tak na 4 hodiny denně. Nejdřív jsem žila s tím, že tímhle procházím jako jediná, ovšem po nějaké době jsem si tohoto „zombie jevu“ všimla i u mnoha dalších lidí ve svém okolí. Donutilo mě to trochu se zamyslet a zeptat se sama sebe, proč tomu tak je? Čím to, že podzim v lidech vyvolává deprese a nechuť cokoliv dělat? Upřímně? Vůbec netuším. Možná je to tím, že zkrátka nejsme připravení se z krásných volných dnů plných slunce a pohody vrátit zpět do kruté reality každodenního vstávání, stresu, deštivého počasí a chladu. Možná je pro nás podzim něco jako kocovina po celo-letním mejdanu. Jenže s podzimní depresí se, stejně jako s kocovinou, dá bojovat a to dokonce s tím rozdílem, že on umí být nádherný, jen to člověk musí chtít vidět.


SHARE:
© Sarcastic Superwoman. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig